Endelig åpnet skolen igjen (for noen).

I dag var en stor dag for mange voksne og barn. Lærerne sitret av spenning og glede over å skulle få se elevene sine igjen, og det var nok mange små som gledet seg til igjen å sette sine føtter i skolegården. Selv om det ble en våt dag så var stemningen på topp. Scott fra gruppe 1A kunne fortelle at det hadde vært en fin dag og at de hadde vært mye ute. Lærer Magnus fra samme gruppe hadde så vidt tid til et kort intervju mens han bar inn kasser med bøker fra gapahuken:

-Hvordan har dagen vært, Magnus?
-Kjempebra. Over all forventning. Elevene har vært eksemplariske. Vi har lest og hatt mikrobibliotek i gapahuken. Vi tok ut de beste bøkene Solvor har og alle har lest egen bok fra lysetrappen og det har alle elevene satt stor pris på. Barn liker å lese. Noen våte bøker ble det, så vi håper på tilgivelse fra bibliotekaren.
" Elevene har vært eksemplariske."
Mens Magnus funderte over gode måter å hurtigtørke regnvåte bøker på traff jeg på en fornøyd elev på skoletrappen. Det var Tiril fra gruppe 1B.


-Hvordan har dagen vært, Tiril?
-Fin, men jeg ble klissvåt.
-Er du kald?
-Ja, litt kald.
-Hva har du gjort i dag?
-Vi har trent litt for å holde varmen. Lekt boksen går og hatt frilek. Og så har vi sett på film om å vaske hender og sånn. Og vi leste og vi tegnet regnbuer og tok tegningene i vann så fargene blandet seg. Det var gøy!

Inne står Elise med regnjakke, refleksvest og et bredt smil om munnen. Og skolens rektor kan fortelle at det var godt å oppleve den gleden barna utstrålte da de kom til skolen i dag. Dagen har gått greit, det har vært noen små utfordringer underveis særlig i forbindelse med overgangene, men det var vi forberedt på. Noen barn måtte sitte litt lenge og spise, men da lærer de tålmodighet og det er fint. Barna har vært utrolig flinke og de har tatt alvoret. 

Utenfor skoledøren står fire våte voksne og smiler og ler. Det er Mansoor, Mats, Martin og Magnus. Mansoor sier at dagen har vært helt fantastisk. "Det var veldig hyggelig å se elevene igjen, og egentlig har det vært som en helt vanlig dag bare med litt restriksjoner."
   "Dagen har vært helt fantastisk"
Mats sier seg enig i at det har vært en fin dag, selv om den har vært litt regntung. Elevene har stort sett vært fornøyde, sier han før han skynder seg inn for å få på seg tørre klær og forberede SFO.


I ettermiddag sitter de voksne på Lyse sammen og evaluerer dagen som har gått. Og på regnvåte veier tusler trøtte og fornøyde skolebarn hjem igjen etter den første dagen med åpne skoler i coronatid.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Avduking av statue

Besøk i gruppe 3

TUR TIL SÆTEREN-GÅRD