På vei til veving i verden


På tirsdag morgen stilte halve gruppe 2 opp i skolegården for å dra på en liten ekskursjon til teknisk museum. Vi bevegde oss forsiktig på det glatte føret og kom oss til bussen nesten uten knall og fall, men med strålende godt humør tross gråværet og glatta.

Vel fremme på teknisk museum var elevene klare for å lære om en eldgammel teknologi - veving. Veving har lange tradisjoner i mange kulturer og elevene fikk en kort presentasjon hvor de bl.a. fikk lære om vevens tilknytning til datamaskinen. Når teorien var konsumert kriblet det i fingre etter å sette i gang med det praktiske arbeidet.



Elevene samarbeidet to og to og fikk bygge sin egen vev som de brukte til å lage vakre bånd. De kan brukes som bokmerker, belter, eller til pynt. Med tolv tråder og tyve fingre i sving var det mye å holde styr på, og vi erfarte at det var forskjell på hvilket materiale som var lettest å jobbe med. Men uansett farge- og materialvalg endte alle opp med å mestre teknikken til slutt, og noen tok også med seg arbeidet tilbake til skolen og fortsatte vevingen der.

De fleste var veldig glade for å få over en time med tid til å utforske museet på egenhånd og hadde nok mye å fortelle klassekameratene som måtte være igjen på skolen denne dagen. Men neste tirsdag er det deres tur til å delta på opplegget som heter “Verdensveven”.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Besøk i gruppe 3

Avduking av statue

Cricket på skolen